Top tien

top10Ik heb mij zelf (voor de zoveelste keer) betrapt op een minder fijn karaktertrekje. Omdat ik leef in een wereld die vervuld is van hetzelfde euvel valt het gelukkig niet zo op. Toch, om het niet erger te laten worden, stel ik het hier aan de orde:

Ik denk dat ik een topper ben.

Ik rij in een topoccasion op super benzine naar een toplocatie, waar ik aan een topopleiding mijn (let op één es!) toples geef.

Als ik vrij ben ga ik met mijn toppertje, naar een topattractie, of naar een topsportwedstrijd of topcompetitie van het een of ander. Een concert van de toppers is voor ons niet weggelegd, maar kijken naar een topcollectie in een van onze topmusea is heel normaal. Kan ik zo gauw niets vinden, dan pak ik mijn laptop en zoek op de topsites naar topevents en topuitjes. Is er niets van onze gading bij, dan kunnen we nog altijd naar een toprestaurant, waar de topkok een sterren topmenu met een award-winning topwijn serveert. Dat is weer eens wat anders dan de topaanbieding van super de Boer.

Ook bij ziekte of ongemak staat niets dan top ons ten dienste. Ik ben verzekerd van een topzorgverzekering en kan daardoor naar een top medisch centrum waar ik uiteraard een topbehandeling van een topdokter krijg.  Bij kleine kwalen kan ik terecht bij mijn topdrogist. Voor een totale visie op mijzelf kan ik naar een top therapeutisch centrum.

Op de zondagochtend komen we met enige moeite van onze matras-topper en genieten van een topontbijt met de beste broodjes van de topbakkers. Mijn eigen topvrouw verzorgt deze topservice slechts bij topgelegenheden. En bij hoge uitzondering.

Enfin, ik ben door al dat topgeneuzel al mijn bescheidenheid verloren. Ik denk dat ik in een topperiode in een topwereld leef. Ik ben gaan geloven dat ik omringd word door medemensen, die niets anders doen dan ‘toppietoppie’ nastreven. Als ik mag leven in zo’n wereld dan kan het niet anders of ik moet ook een topper zijn. Of… ik zou het in ieder geval moeten zijn. Zegt u maar dat het niet zo is.

Vroeger was ik tevreden met mijzelf, tevreden met de eenvoud, tevreden met de slager die vroeg of het een onsje minder mocht zijn. Ik had geen andere ambitie dan het leven aangenaam te maken en in die bescheidenheid lag ook de tevredenheid met mijzelf en de ander.

Kom daar nog maar eens om. Het moet allemaal meer en beter en vanaf mijn top roep ik dat iedereen maar naar boven moet komen. Waar is de tijd dat het eenzaam aan de top was?

2 thoughts on “Top tien”

  1. heey Michiel,
    Wat ontzettend leuk om te lezen, heel pakkend en ik kon niet stoppen met lezen:) ik ga de rest van je site bekijken en kijk uit naar de maandelijkse update.

    xx Merel

  2. Niet alles waar top voor staat is top. Oranje gezien tegen de Turken? Topvoetballers. Topbankier: Grote Graaier? Ik ken eigenlijk maar één persoon die echt top is. Wie dat is? Als ik dat zou zeggen zou dat niet top zijn. En die persoon ook niet meer. Top zit in je kop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.