Gerard in herinnering

P1010800Mijn goede vriend Gerard heeft de pijp aan Maarten gegeven. Hij was van de MAF berichten en als jullie een beetje willen weten over wie ik het heb, dan moet je zijn MAF Berichten blog maar lezen(http://mafberichten.nl.) Een pracht kerel, een lieve man, een warme vader.
Wij waren broeders in het schrijven en in het uitlaten van de hond op de late avondronde. Ik zal onze vrijmoedige gesprekken in de gedempte verlichting van de straatlantaarn zeer missen en dat deed ik al een tijd, want Gerard is niet op stel en sprong vertrokken.
Gerard is jaren geleden door zo’n godvergeven teek gebeten en besmet geraakt met de Lyme bacterie. Aanvankelijk moest hij zich bewijzen als Lyme-patiënt, want wisten de doctoren veel. Ongeweten stelden zij de juiste ‘tussen de oren’ diagnose, want daar was de verwoestende bacterie al beland. Vele, intensieve antibiotica behandelingen leidde Gerard van stok, naar Easyrider en van aangedreven fiets naar scootmobiel en van rolstoel naar ziekbed. Zijn toegewijde vrouw H en hun dochter E en zoon P deden meer dan zij konden. Het hielp Gerard, maar hij werd niet beter. Gerard pleegde zijn pijn in gradaties van één tot tien aan te geven en de laatste maanden schoot de pijn de grens van tien voorbij. Als bij een kop van jut, waarop zo hard wordt geslagen dat het gewicht langs de bel schiet. Er was niets dat Gerard géén pijn deed en het uitzicht was onveranderlijk erger.
Praat mij niet van een keuze. Er was geen alternatief.
Zeg niet, het is zo beter, want slechter kan niet.
Een toffe vent heeft de Happy Socks aangetrokken en is overgestoken.
Ik zal hem niet meer zien of spreken, noch vergeten.

6 thoughts on “Gerard in herinnering”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.