BREKEND NIEUWS EN MEDEDELINGEN

TERUG VAN WEGGEWEEST

Zoals u ziet: ik ben er weer. Ons sabbatical year was in veel opzichten een onvergetelijke ervaring. Zowel rustige zeeën als woeste baren. De gezondheid was niet het minste vraagstuk, maar de conditie is, samen met de zin om te schrijven, aan het terugkomen. U mag weer wat verwachten. Een nieuwe categorie is toegevoegd n.l. ‘de onderschepte brieven’. Ik en de afzenders rekenen op uw discretie bij het lezen van deze zeer persoonlijke ontboezemingen. Desondanks kunt u het rustig aan anderen laten lezen. Uw reacties en meningen zijn nog steeds meer dan welkom. Ik hoor van u.

 

EEN SABBATICAL YEAR

Vanaf 15 augustus ben ik met mijn vrouw een jaar in het buitenland. Niet helemaal aaneengesloten maar toch. Ik weet niet of alleen werkenden een sabbatical year kunnen hebben, maar wij maken er ook dankbaar gebruik van.

Natuurlijk gaat het schrijven door en veel verhalen zullen in het licht van mijn ervaringen geschreven worden, maar het is geen dagboek. Ook de mensen die ons een beetje willen volgen kunnen uit de verhalen opmaken hoe het ons vergaat. En een berichtje terug is nu des te welkom.

Ik ben alvast begonnen met het eerste verhaal: WEG.

Als het goed is spreekt het voor zich.

In de prijzen

ALSEMBERG – Olivier Wauters heeft de schrijverswedstrijd van Standaard Boekhandel Alsemberg gewonnen. Zijn blogpost werd onder andere door jurylid Herman Van Rompuy gelezen en goedgekeurd.

Standaard boekhandel Alsemberg ging de afgelopen maanden op zoek naar schrijverstalent in de blogwereld. Met succes want de wedstrijdwebsite werd meer dan 4.700 keer bezocht vanuit 23 verschillende landen. Er volgden dan ook een heel pak inzendingen. De prijsuitreiking gebeurde afgelopen weekend tijdens de Open Boekdagen in de Standaard Boekhandel van Alsemberg.

Maar voorafgaand aan de uitreiking moesten er uiteraard heel wat keuzes gemaakt worden. Een eerste selectie gebeurde door uit alle inzendingen de vijftig beste blogteksten te selecteren. Uit die posts moest een uiteindelijke winnaar worden gekozen en dat gebeurde door een jury met daarin ex Europees president Herman Van Rompuy, Luc Collin, Jurgen Walschot, Leen Lefebre en Dieter Ryckewaert. “Onze dank gaat uit naar de juryleden die alle vijftig blogposts hebben gelezen en daaruit een top vijf hebben gefilterd”, zegt Luc Deconynck, zaakvoerder van Standaard Boekhandel Alsemberg. “De uiteindelijk top drie is, door de verschillende achtergronden van de juryleden,  verrassend om te zien.”

Mooie prijzen

Olivier Wauters de winnaarswon de wedstrijd met zijn blogpost Knal. Hij won een e-reader ‘Tolino vision 2’ met aansluitende hoes, een boekenbon van 800 euro van de Standaard Boekhandel Alsemberg en een kunstwerk van Jurgen Walschot

Tweede werd Michiel Spanjer met Wolfheze, goed voor  een e-reader ‘Tolino shine’ met aansluitende hoes en een boekenbon van 400 euro van de Standaard Boekhandel Alsemberg

Op de derde plek eindigde LL Rigby met De bus. Deze blogpost leverde een e-reader ‘Tolino shine’ op en een boekenbon van 200 euro van de Standaard Boekhandel te Alsemberg

napratenAlle 50 geselecteerden krijgen bovendien ook een e-book met daarin de beste vijftig geselecteerde blogposten. “Hopelijk kunnen we hier een traditie opstarten en mogen we ieder jaar opnieuw zoveel mooie blogposts ontvangen”, aldus Luc Deconynck. “Voor zij die dit jaar niet bij de winnaars waren en voor alle anderen, volgend jaar organiseren we deze wedstrijd terug, inschrijven kan vanaf 1 augustus 2016.

 


Leesaanwijzing van de blog:

  • Onder elk verhaal (bericht) worden de reacties weergegeven. Deze reacties kunnen door de moderator iets gewijzigd zijn.
  • Niet alle reacties en niet alles van een reactie wordt ook zichtbaar gemaakt voor iedereen.
  • Wilt u alleen een reactie achterlaten voor de auteur, dan kan dat via het contactformulier. Ook heel prima en welkom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.